Avbytare: Oskar Spets, Khalil Ali och Philip Erlandson

2-1 Javid Hassani (24)
2-2 (76)

En godkänd första halvlek och än sämre andra halvlek!

Vi fick tre återbud på morgonkvisten och det gjorde att vi fick ändra om lite i positionerna.

Första 5 minuterna var det jämnt ute på den blåsiga Björnevis konstgräs, Malung hade kanske något mer bollinnehav. Vi hade den första riktiga anfall i den 8:e minuten genom Lukas, han höll på att komma förbi men målvakten var först på bollen. Samma målvakt tog upp en tillbaka passning minuten efter, Lukas petade bollen och Anton avslutade med ett hårt skott i mål, 1-0 var ett faktum.

I den 14:e minuten resulterade vår höga press och Lukas kunde slå in ett fint inlägg som Alexander nickade strax utanför. I den 19:e minuten åkte vi på en onödig kontring och hela laget hamnade lite efter, vilket medförde att trots ett rätt misslyckad avsluts försök blev till kanon passning och en Malung spelare fick bollen på huvudet och den gick stolpe in, 1-1 kändes inte helt rättvist i detta läge.

Lukas hade en fin solo räd direkt efter avspark och var nära att ta sig hela vägen men vid halvmånen tog det stopp. Vi lyckades återigen med vår höga press i den 24:e minuten och stressade målvakten till att rensa en boll, bollen sköts rakt på Javids huvud och i en båge över målvakten och in i det tomma målet, 2-1 var ett faktum.

Nu fick vi en bra period i matchen och skapade några lägen, minns bland annat två, den första runt den 32:a minuten där vi återigen belönades av våra höga press, Lukas hittade till Anton i bra läge och han fick till ett bra avslut som målvakten räddade. Den andra situationen kom runt den 40:e minuten vi fick ett bra frisparks läge, Lukas tog på sig den frisparken, tyvärr tog den i muren, den hade bra fart och riktning. 2-1 stod sig halvleken ut.

Vi gjorde tre ändringar inför 2:a halvleken, ut gick Sebastian, Anton och Javid in kom Philip som högerback och Hult tog Sebbes plats i mitten, Khalil ersatte Javid ute till vänster och Oskar Spets fick komma in som offensiv mittfältare och Lukas tog klivet upp som anfallare.

Det ska sägas direkt att vi gör en sämre halvlek nu och Malung höjde sig något, dom utnyttjade iaf medvinden bättre och vi hade det svårare med motvinden.

Redan i den 47:e minuten åkte vi på ännu en kontring som höll på att resultera i en kvittering men deras korta tekniska ytter var just något för kort och nådde inte bollen för att nicka in den i ett tomt mål. Marco hittade ut till Khalil med en bra passning, Khalil jobbade sig inåt och inne i straffområdet letade han efter ett avslutningsläge med sin högerfot, när den väl kom så lyckades bortalagets försvar blockera skottet.

Malung hade nu mycket boll men vi lyckades ändå stå upp mellan den 4:e och 15:e minuten. Just i den 15:e minuten så hittade Oskar Kigge inne i straffområdet, tyvärr täcktes skottet. Vi vilade Lukas och Anton fick spela dom sista 30 minuterna.

Sista 30 minuterna fick vi slita ont, lite trötta ben och inte så många avbytare. Här ska Tobias ha en stor eloge för några bra räddningar, en sådan gjorde han i den 62:a minuten. Vi mäktade med två anfall i dem 63:e och 64:e minuten, det första var Alexander som säkert löpte en 40-50 meter med i ett anfall och väl inne i straffområdet avslutade med ett bra skott men målvakten räddade. I den 64:e minuten blev Khalil frispelad, han visste inte hur ren han var och gick på ett direkt avslut som tyvärr gick utanför.

Malung pressade för ett kvitteringsmål och vi blev allt mer stressade och orken gjorde sitt också. Kigge fick gå av efter en närkamp runt den 70:e minuten, Javid kom in igen, Philip klev upp på mitten bredvid Marco och Alexander tog klivet ner som högerback. Jimmie gick ut efter ca 75 minuter, Sebastian hoppade in igen. Minuten efter kvitterade Malung på en hörna, Tobias räddade första avslutet men kunde inget göra på returen.

Vi försökte resa oss upp och i den 77:e minuten så bjöd Khalil, Javid och Philip på ett fint samarbete som tyvärr inte fick ett avslut. Med 6 minuter kvar räddade Tobias ett friläge snett från vänster flanken. 2-2 stod sig matchtiden ut, rättvist kan jag nog säga då bägge lagen fick varsin halvlek.

En bra genomkörare för oss, tycker att Tobias gör en bra match, Lars-Anders Hult gör det bra på bägge positionerna han spelade på. Jesper gör ett gediget arbete. Bra för dessa att få 90 minuter. Javid kämpade på bra och Khalil gjorde ett piggt inhopp.